Vanbreda Risk & Benefits ontvangt ‘Gold label’ Best Managed Company

Vanbreda Risk & Benefits is door Deloitte voor het vierde jaar op rij uitgeroepen tot een Best Managed Company. Hiermee ontvangt de Antwerpse verzekeringsmakelaar en risicoconsultant het zogenaamde ‘Gold label’. “Dit is een fantastische erkenning voor ons management en al onze medewerkers én een aanmoediging om vol vertrouwen op ons ingeslagen pad verder te gaan”, zegt CEO Pedro Matthynssens.

20210510 Best Managed Company Award

Deloitte Private, Econopolis en KU Leuven gaan sinds 2018 elk jaar op zoek naar de ‘Best Managed Companies’ onder de Belgische kmo’s en familiebedrijven. Een onafhankelijke jury screent de deelnemers op vier domeinen: strategie, talent, betrokkenheid en financiële performantie. In deze jury zetelden dit jaar Françoise Chombar (CEO Melexis), Rik Vera (Nexxworks), Rik Jacob (voormalig CEO Ardo), Koenraad Debackere (professor aan de KU Leuven), Yves Noël (voormalig Chairman NMC) en econoom Geert Noels (CEO Econopolis).

Diversiteit en inclusie

Vanbreda Risk & Benefits werd door de jury voor het vierde jaar op rij bekroond als een Best Managed Company. Hierdoor ontvangt de Belgische marktleider op het vlak van bedrijfsverzekeringen en employee benefits het zogenaamde ‘Gold label’. Slechts vijf andere Belgische bedrijven ontvingen ook deze hoogste erkenning.

Pedro Matthynssens: “De jury van experten feliciteert onze organisatie met haar sterke financiële prestatie van het afgelopen jaar én met de progressie die we hebben gemaakt op verschillende belangrijke vlakken. Onder meer onze duidelijke groeiambitie en onze heldere strategie om de meest digitale en cliëntengerichte verzekeringsmakelaar en risicoconsultant in de Benelux te zijn en te blijven, werden door de jury positief beoordeeld. Daarnaast werden ook onze realisaties op het vlak van zorg voor de samenleving, diversiteit en inclusie, datagedreven besluitvorming en innovatie geroemd.”

Interessant leertraject

Deelnemen aan het Best Managed Company-traject is voor Vanbreda Risk & Benefits elk jaar een bijzonder boeiende ‘leerervaring’.

Pedro Matthynssens. “Uit de dialoog die we met de experts van Deloitte zijn aangegaan, hebben we ook dit jaar weer nieuwe zaken ontdekt over onze organisatie. Ook de eindevaluatie en de feedback van de gespecialiseerde jury hebben opnieuw tot inspirerende inzichten geleid. Hiermee gaan we nu constructief verder aan de slag, zodat we als organisatie kunnen blijven groeien. In economisch uitdagende tijden als deze is dit bijzonder belangrijk.”

Isabelle 150x150
Isabelle Hoes
Advisor External Communication

Gere­la­teer­de berichten

Mockup tijd

Ver­ze­ke­rings­ma­ke­laar Van­b­re­da gaat zijn ziel niet ver­ko­pen aan pri­va­te equity

Pers
25.03.2024

De fusie- en overnamegolf onder verzekeringsmakelaars jaagt de prijzen zo fors de hoogte in dat de grootste speler in ons land, Vanbreda Risk & Benefits, zijn internationale ambities bijstuurt. Onze CEO Pedro Matthynssens gaf meer uitleg rond recente overnames en de impact van private equity op de sector in De Tijd. 

Lees meer
Lees meer over Verzekeringsmakelaar Vanbreda gaat zijn ziel niet verkopen aan private equity
Mockup trends

Ver­ze­ke­rings­ma­ke­laar Van­b­re­da ver­sterkt zich in Bel­gië, maar tem­pert ambi­ties voor Nederland

Pers
25.03.2024

Vanbreda Risk & Benefits neemt zijn sectorgenoot Dekerf & Partners uit Ternat over. In Nederland loopt de overnamestrategie moeizamer. Onze CEO Pedro Matthynssens geeft in Trends meer uitleg rond de overnamegolf en de impact van private-equityspelers in de sector.

Lees meer
Lees meer over Verzekeringsmakelaar Vanbreda versterkt zich in België, maar tempert ambities voor Nederland
Dekerf Verzekeringen en Vanbreda Risk Benefits 3

Van­b­re­da Risk & Bene­fits neemt twee ver­ze­ke­rings­kan­to­ren over in Vlaanderen

Bedrijfsnieuws
22.03.2024

Vanbreda Risk & Benefits doet bij de start van 2024 meteen twee overnames. De verzekeringsmakelaar nam recent twee kantoren over: Dekerf & Partners in Ternat en Simplex Employee Benefits Insurance in Hasselt en Herent. Dekerf is gespecialiseerd in BOAR-verzekeringen, Simplex in Employee Benefits en actuariële consultancy. Met deze overnames versterkt Vanbreda Risk & Benefits haar positie als grootste verzekeringsmakelaar van het land.

Lees meer
Lees meer over Vanbreda Risk & Benefits neemt twee verzekeringskantoren over in Vlaanderen
Vanbreda Risk Benefits directiecomite januari 2024 resize

Van­b­re­da Risk & Bene­fits ver­sterkt directiecomité

Pers
04.03.2024

Vanbreda Risk & Benefits wijzigt haar directiecomité. Marc Van kerckhoven is aangesteld als Director Human Resources en Marketing & Communication en Evelyne Lauwers treedt toe tot het directiecomité als Director Employee Benefits. CEO Pedro Matthynssens: “Ik heb er alle vertrouwen in dat we met het vernieuwde directieteam de continuïteit van onze bedrijfswerking en onze ambitieuze groeistrategie tegen 2030 zullen realiseren.”

Lees meer
Lees meer over Vanbreda Risk & Benefits versterkt directiecomité