Mario en Lies zijn volledig zichzelf bij Vanbreda - als koppel én als collega’s

Twintig jaar lang vormen Mario en Lies al een koppel, en sinds een jaar zijn ze ook collega’s bij Vanbreda. In januari 2022 zette Lies de stap - op aanmoediging van Mario. Acht maanden later volgde Mario in haar voetsporen. “Mario had al lang een positief beeld van Vanbreda als werkgever. Mijn goede ervaringen hier waren daar nog eens een bevestiging van,” aldus Lies.

Volledig Vanbreda 54 crop landscape

Een goed begin is het halve werk. Hoe was het voor jullie om bij Vanbreda te starten?

Lies: Ik was eigenlijk niet op zoek naar een job. Maar als Vanbreda op je pad komt, ga je luisteren. Zo simpel is het. In het begin heb ik de boot nog afgehouden, al zag ik toen ook al de mogelijkheden die Vanbreda biedt en de klanten waarvoor ik zou kunnen werken. Mijn sollicitatieproces heeft daardoor lang geduurd. Ik bleef twijfelen, maar na het gesprek met mijn huidige leidinggevende en de overtuigende woorden van Mario ben ik er toch voor gegaan. Ik heb er nog geen spijt van gehad.

Mario: Ik ben in september 2022 gevolgd. Ik kende Vanbreda al als werkgever door mijn ervaring als headhunter voor de verzekeringssector. Dan hoor je natuurlijk regelmatig van je kandidaten hoe ze daar onthaald worden en hoe groot het contrast met andere bedrijven is. Mijn beeld van Vanbreda is dus altijd sterk geweest. Daarom heb ik Lies gestimuleerd om te solliciteren. Het was zo een mooie kans en volgens mij de juiste stap voor haar carrière.

Waarom heb je zelf niet eerder gesolliciteerd?

Mario: Zolang ik als headhunter aan het werk was, was dat deontologisch natuurlijk uit den boze. Daarna speelde afstand een grote rol. Wij wonen in Sint-Truiden, zo’n 100 km van Antwerpen. Toen ook die drempel deels wegviel met de mogelijkheden rond thuiswerk, had ik geen excuses meer en is het heel snel gegaan. Ik zag een collega van Lies op een familiedag van Vanbreda, we hadden het over een mogelijke rol voor mij en 14 dagen later was het beklonken.

Hoe houden jullie werk en privé gescheiden?

Mario: Op het werk gaat dat prima. We werken voor andere klanten en komen meestal zelfs op andere dagen naar kantoor. We hebben één klant voor wie we allebei werken, maar die weet zelfs niet dat we getrouwd zijn, omdat het niet relevant is voor ons werk.

Lies: Soms rijden we apart naar huis en bellen we de hele rit lang om elkaar bij te praten. Erover kunnen stoppen eens we thuis zijn, is dan weer een stuk moeilijker. Aan tafel hebben we al eens de neiging om te blijven babbelen over verzekeringen - wat onze kinderen gek genoeg niet interesseert. We vinden het vooral leuk dat we elkaar begrijpen en deze interesse kunnen delen.

Wat maakt Vanbreda uniek als werkgever?

Lies: De warmte. De service die wij onze klanten bieden, krijgen wij ook zelf van onze support teams. Dat wederzijdse respect en de bereidheid om elkaar te helpen, is wat Vanbreda zo speciaal maakt en dat voelde ik al tijdens het sollicitatieproces. Ik heb bijvoorbeeld een chronische ziekte. Dat werd van in het begin op tafel gelegd en we keken samen hoe we dat konden aanpakken. Als conclusie werk ik niet op woensdag en ik word er effectief op aangesproken als ik dat wél doe. Mijn leidinggevenden houden mee mijn gezondheid in de gaten.

Mario: Ik heb nog zo'n voorbeeld. Zelf heb ik regelmatig last van een hernia. De tijdelijke auto die me was toegewezen in de eerste maanden - in afwachting van mijn effectieve wagen - was redelijk laag, waardoor ik meteen rugpijn kreeg tijdens het rijden. Ik heb één mail gestuurd met de vraag of er een andere optie was en de dag zelf reed ik naar huis in een andere auto. Ik werkte hier toen nog geen twee maanden en ik werd al zo goed geholpen. 

Blijven jullie bij Vanbreda tot aan jullie pensioen?

Beide resoluut: We denken van wel.

Lies: Vanbreda was de duidelijke volgende stap voor mij. Nu wil ik vooral focussen op intern groeien. Er zijn binnen Vanbreda nog zoveel groeimogelijkheden om je carrière vorm te geven, om nieuwe uitdagingen aan te gaan en om jezelf te specialiseren. Ik zie geen nood meer om daarvoor naar een andere werkgever te gaan.

Mario: Je zit hier ook bij de grootste makelaar van België. Binnen verzekeringen is dit wel de place to be voor ons.

We hebben altijd gezegd: We zijn onze carrière samen gestart in de verzekeringssector, bij Vanbreda gaan we samen op pensioen.

In hoeverre kunnen jullie volledig jezelf zijn op jullie werk?

Lies: 100%. Vanaf de eerste dag voelde ik een enorm vertrouwen van mijn leidinggevende en daar was ik ook naar op zoek. Dat geeft de bevestiging dat er rekening gehouden wordt met de mens achter de medewerker, want je krijgt de vrijheid om je werk aan te pakken op je eigen manier. Er is geen micromanagement en dat zorgt ervoor dat ik volledig mezelf kan zijn en mijn ding kan doen.

Mario: Ik ben er zeker van dat er veel mensen heel anders zijn op hun werk dan wanneer hun partner erbij is. Voor ons is dat uiteraard niet het geval. Mijn leidinggevende zei laatst nog dat ik me enorm snel heb aangepast aan Vanbreda. Maar ik ben gewoon mezelf.

Waarom zou iemand bij Vanbreda moeten komen werken?

Mario: Vanbreda is een warme werkgever. Tegen de CEO mag je gewoon Pedro zeggen. Het is een familiebedrijf van oorsprong en dat familiale karakter straalt nog steeds af op de hele organisatie. Bovendien denk ik dat er weinig werkgevers zijn met een beter allround pakket voor haar medewerkers. Want ja, de werkdruk ligt hoog, maar je krijgt er ook enorm veel voor terug.

Lies: Wat wij belangrijk vonden toen wij onze carrières startten, is niet hetzelfde als wat we vandaag belangrijk vinden. De mogelijkheid om je werkleven in je privéleven te passen in plaats van andersom bijvoorbeeld. Op work-life balance scoort Vanbreda enorm goed. Ik denk dat het zelfs een valkuil is voor jonge starters, omdat ze niet beseffen hoe goed ze het hier hebben. We zien het wel eens gebeuren dat ze van werkgever veranderen en hier niet veel later terug willen komen werken.

Mario: Als je op zoek bent naar een werkgever die binnen de verzekeringssector je alle mogelijkheden en specialisaties kan bieden, dan moet je bij Vanbreda zijn.

Lies: Het is een topwerkgever die een warme omgeving creëert en rekening houdt met de mens erachter maar tegelijk nog altijd veel voldoening en uitdaging geeft.

Gere­la­teer­de berichten

Volledig Vanbreda 55 crop landscape

Sofie en Riet zijn vol­le­dig zich­zelf in Claims Management

Testimonial
29.11.2023

Negen jaar geleden solliciteerden Sofie en Riet bij Vanbreda Risk & Benefits. Ze waren toen elk op zoek naar iets anders: Riet zocht collegialiteit, Sofie een nieuwe uitdaging. Vandaag vormen ze samen een sterk duo in Claims Management, begeleiden ze onze nieuwe starters en hebben ze een mooie vriendschap binnen en buiten het werk. Gezocht en gevonden dus.

Lees meer
Lees meer over Sofie en Riet zijn volledig zichzelf in Claims Management