Terug naar het overzicht
7 mei 2017
Testimonial

Het Universitair Ziekenhuis Antwerpen (UZA) rekent al meer dan 30 jaar op Vanbreda Risk & Benefits

Het UZA opende zijn deuren in 1979. Vandaag werken er zo’n 2.800 artsen, verpleegkundigen, paramedici en ondersteunende medewerkers. “Een paar jaar geleden sloten we de hospitalisatieverzekering voor ons personeel nog rechtstreeks af met de verzekeraar, nu regelen we alles via Vanbreda. We krijgen nu heel wat meer dienstverlening voor dezelfde prijs.”

Uza1

Het Universitair Ziekenhuis Antwerpen (UZA) rekent al meer dan 30 jaar op Vanbreda. “Jullie waren toen al een bekende naam in de non-profit sector”, vertellen Hildegard Hermans (directeur personeel) en Ilse Hellemans (verantwoordelijke salarisadministratie en groepsverzekering). “Dat schept geloof in het kennen van de sector en dat vertrouwen hebben we nog niet in twijfel getrokken.”

Het UZA opende zijn deuren in 1979. Vandaag werken er zo’n 2.800 artsen, verpleegkundigen, paramedici en ondersteunende medewerkers. “Een paar jaar geleden sloten we de hospitalisatieverzekering voor ons personeel nog rechtstreeks af met de verzekeraar, nu regelen we alles via Vanbreda. We krijgen nu heel wat meer dienstverlening voor dezelfde prijs.”

Bijna alle artsen verbonden aan het UZA werken in loondienst. “Artsen zijn niet de mensen die hun extralegale voordelen zelf allemaal uitpluizen, ze zijn bezig met hun vak en hun passie, niet met de randvoorwaarden. Vanbreda zet het verzekeringsjargon voor hen om in mensentaal.”

Om het pensioenluik van onze groepsverzekering te verfijnen, hebben we heel wat simulaties laten maken. Onafhankelijk van hun statuut kunnen we onze artsen allemaal hetzelfde pensioenplan aanbieden. Dat is toch wel uniek.”

Met uitzondering van de medische aansprakelijkheid van artsen is het UZA voor al haar verzekeringen cliënt bij Vanbreda. Ook alle propertyverzekeringen van het nieuwe Moeder- en kindcentrum, dat in april 2015 door koningin Mathilde werd geopend, bracht Vanbreda in orde. “Het professionalisme van Vanbreda staat buiten kijf”, zeggen de twee HR-dames. “Wat niet wil zeggen dat we ons in slaap laten wiegen.”

Gere­la­teer­de berichten

BSZF02174

Gewaar­borgd inko­men: rech­ter oor­deelt dat beper­king van psy­chi­sche stoor­nis­sen in col­lec­tie­ve ver­ze­ke­ring dis­cri­mi­ne­rend is

Personen
22.04.2024

Uit cijfers van het Rijksinstituut voor Ziekte- en Invaliditeitsverzekering (RIZIV) blijkt dat het aantal Belgen dat meer dan een jaar thuiszit door een burn-out of depressie in 4 jaar tijd met 40 procent is gestegen. Dat cijfer is zorgwekkend. Het belang neemt toe om als werkgever een verzekering gewaarborgd inkomen af te sluiten voor medewerkers in geval zij arbeidsongeschikt worden. Een recente rechterlijke uitspraak over de beperking van psychische stoornissen in deze verzekering zorgt voor ophef binnen de verzekeringssector. We lichten de werking van deze verzekering en de impact van de concrete case toe.

Lees meer
Lees meer over Gewaarborgd inkomen: rechter oordeelt dat beperking van psychische stoornissen in collectieve verzekering discriminerend is
SEAF01569

Zelf­stan­di­gen kun­nen ver­ze­ke­ring gewaar­borgd inko­men ver­len­gen tot 67 jaar

Personen
17.04.2024

De wettelijke pensioenleeftijd in België is momenteel nog 65 jaar, maar schuift op tot 66 jaar vanaf 2025 en 67 jaar vanaf 2030. Het is daarom aangewezen om als zelfstandige ook je verzekering gewaarborgd inkomen te verlengen tot 67 jaar. Deze verzekering heeft vele voordelen, waaronder de garantie dat je tot aan je wettelijke pensioenleeftijd verzekerd bent tegen inkomensverlies als gevolg van een arbeidsongeschiktheid door ziekte of ongeval. We leggen je in bijgevoegde nota graag uit hoe je jouw huidige verzekering eenvoudig kan verlengen.

Lees meer
Lees meer over Zelfstandigen kunnen verzekering gewaarborgd inkomen verlengen tot 67 jaar
Vanbreda S2 Foto website

Video­pod­cast — Ambu­lant plan

Videopodcast
23.02.2024

Hoe zit het precies met de terugbetaling van kosten voor tandverzorging, een nieuwe bril of een scan? Je kan voor deze zogenaamde ‘ambulante kosten’ geen aanspraak maken op je hospitalisatieverzekering en je ziekenfonds zorgt slechts voor een beperkte terugbetaling. Omdat ambulante kosten hoog kunnen oplopen, biedt 43% van de Belgische werkgevers vandaag al een ambulant plan aan dat aan deze kosten tegemoet komt. In de nieuwe aflevering van onze videopodcast Succes Verzekerd, vertelt verzekeringsexpert Bert Van den Broeck over het belang en de voordelen van deze verzekering voor werkgevers en werknemers.

Lees meer
Lees meer over Videopodcast - Ambulant plan