Terug naar het overzicht
7 mei 2017
Testimonial

Het Universitair Ziekenhuis Antwerpen (UZA) rekent al meer dan 30 jaar op Vanbreda Risk & Benefits

Het UZA opende zijn deuren in 1979. Vandaag werken er zo’n 2.800 artsen, verpleegkundigen, paramedici en ondersteunende medewerkers. “Een paar jaar geleden sloten we de hospitalisatieverzekering voor ons personeel nog rechtstreeks af met de verzekeraar, nu regelen we alles via Vanbreda. We krijgen nu heel wat meer dienstverlening voor dezelfde prijs.”

Uza1

Het Universitair Ziekenhuis Antwerpen (UZA) rekent al meer dan 30 jaar op Vanbreda. “Jullie waren toen al een bekende naam in de non-profit sector”, vertellen Hildegard Hermans (directeur personeel) en Ilse Hellemans (verantwoordelijke salarisadministratie en groepsverzekering). “Dat schept geloof in het kennen van de sector en dat vertrouwen hebben we nog niet in twijfel getrokken.”

Het UZA opende zijn deuren in 1979. Vandaag werken er zo’n 2.800 artsen, verpleegkundigen, paramedici en ondersteunende medewerkers. “Een paar jaar geleden sloten we de hospitalisatieverzekering voor ons personeel nog rechtstreeks af met de verzekeraar, nu regelen we alles via Vanbreda. We krijgen nu heel wat meer dienstverlening voor dezelfde prijs.”

Bijna alle artsen verbonden aan het UZA werken in loondienst. “Artsen zijn niet de mensen die hun extralegale voordelen zelf allemaal uitpluizen, ze zijn bezig met hun vak en hun passie, niet met de randvoorwaarden. Vanbreda zet het verzekeringsjargon voor hen om in mensentaal.”

Om het pensioenluik van onze groepsverzekering te verfijnen, hebben we heel wat simulaties laten maken. Onafhankelijk van hun statuut kunnen we onze artsen allemaal hetzelfde pensioenplan aanbieden. Dat is toch wel uniek.”

Met uitzondering van de medische aansprakelijkheid van artsen is het UZA voor al haar verzekeringen cliënt bij Vanbreda. Ook alle propertyverzekeringen van het nieuwe Moeder- en kindcentrum, dat in april 2015 door koningin Mathilde werd geopend, bracht Vanbreda in orde. “Het professionalisme van Vanbreda staat buiten kijf”, zeggen de twee HR-dames. “Wat niet wil zeggen dat we ons in slaap laten wiegen.”

Gere­la­teer­de berichten

Tak 6 resize

Tak 6 en tak 26: Hoe als onder­ne­ming jouw geld­re­ser­ves laten renderen?

Personen
20.04.2023

Als zelfstandig ondernemer is het belangrijk om je gelden fiscaal voordelig te besteden met zicht op een mooi rendement. Slim werken met overtollige reserves in plaats van deze te laten verdampen op de bedrijfsrekening is aangewezen. Maar wat zijn nog goede en fiscaal voordelige alternatieven voor jouw beschikbare gelden buiten de standaard aanvullende pensioenplannen als IPT en VAPZ?

Lees meer
Lees meer over Tak 6 en tak 26: Hoe als onderneming jouw geldreserves laten renderen?
934x700 klokkenluider

Klok­ken­lui­ders­wet: heeft jouw orga­ni­sa­tie al een intern meld­ka­naal op poten gezet?

Personen
09.03.2023

De klokkenluiderswet is recent in werking getreden. Deze wet voert een bescherming in voor personen die inbreuken melden op bepaalde regelgeving binnen een werkgerelateerde context. Valérie Rogge, Legal Consultant bij Vanbreda Risk & Benefits, licht de regelgeving toe.

Lees meer
Lees meer over Klok­ken­lui­ders­wet: heeft jouw orga­ni­sa­tie al een intern meld­ka­naal op poten gezet?
Testimonial lantis

Het duur­za­me part­ner­ship tus­sen Lan­tis en Van­b­re­da Risk & Benefits

Testimonial
22.12.2022

Lantis realiseert complexe mobiliteitsprojecten in de Antwerpse regio. Duurzame en functionele verbindingen bouwen voor alle soorten weggebruikers om de stad en regio te doen floreren is hun voornaamste doel. De Oosterweelverbinding is daar het perfecte voorbeeld van.

Lees meer
Lees meer over Het duurzame partnership tussen Lantis en Vanbreda Risk & Benefits
Ambulante plannen in opmars

Een gezond­heids­bud­get biedt een tast­ba­re meer­waar­de voor al uw medewerkers

Personen
19.12.2022

Dat het vandaag niet eenvoudig is voor de meeste bedrijven om talent aan te trekken, is wel duidelijk. De krapte op de arbeidsmarkt en de war for talent vormen een grote uitdaging. Met welk extralegaal voordeel kan u als werkgever vandaag het verschil maken? Ontdek de mogelijkheden om een ‘gezondheidsbudget’ te voorzien.

Lees meer
Lees meer over Een gezondheidsbudget biedt een tastbare meerwaarde voor al uw medewerkers