Vanbreda en Partner in Benefits slaan de handen in elkaar: uniek digitaal platform ontzorgt werkgever en optimaliseert communicatie

Partner in Benefits versterkt sinds 2021 het aanbod van Vanbreda Risk & Benefits op vlak van Employee Benefits-oplossingen voor bedrijven. De specialist in Employee Benefits heeft behalve verzekeringsexpertise ook een uniek digitaal platform ontwikkeld dat kmo’s ontzorgt bij het beheer van de Employee Benefits-verzekeringen voor hun personeel.

Marc en Gino handshake

Marc Van kerckhoven, Director Employee Benefits bij Vanbreda: “Dankzij dit partnership kunnen onze bedrijfscliënten kiezen voor een extra dienstverlening die hen dagelijks tijdswinst oplevert en hun werknemers professionele omkadering biedt. Het platform vereenvoudigt en versnelt bovendien de communicatie tussen werkgever, werknemers en verzekeraars.”

Gino Bauwens, CEO bij Partner in Benefits: “Bedrijven kunnen bij ons terecht voor verzekeringsoplossingen omtrent aanvullende pensioenen en collectieve verzekeringsdekkingen zoals gewaarborgd inkomen, hospitalisatie, ambulante kosten en overlijden. Vanuit onze expertise in Employee Benefits, hebben we een in-house, digitaal platform ontwikkeld genaamd MyBen en MyBen+. Het platform garandeert een maximale ontzorging van de werkgever bij het beheer van de Employee Benefits-verzekeringen voor het personeel én een optimale communicatie met werknemers, verzekeraars en andere stakeholders.”

Welke opportuniteiten biedt dit partnership?

Zowel voor de bedrijfscliënten van Partner in Benefits als Vanbreda biedt dit partnership – en het complementaire aanbod – interessante opportuniteiten. Marc Van kerckhoven: “Wij zetten al jarenlang in op onze makelaars- en consultancy-activiteiten waardoor we marktleider zijn op vlak van Employee Benefits voor bedrijven. Met Partner in Benefits beschikken we nu ook over een professionele partner die onze bedrijfscliënten verregaand kan ontzorgen in het beheer van alle Employee Benefits-verzekeringen voor hun medewerkers. Dankzij dit partnership kunnen we onze verzekeringsexpertise koppelen aan een technologisch platform dat de communicatiestromen tussen alle betrokken partijen sterk vereenvoudigt en versnelt. We stellen met de samenwerking tussen Vanbreda en Partner in Benefits een totaaloplossing voor aan bedrijven die uniek is in de Belgische markt.”

Gino Bauwens: “Door onze samenwerking met de grootste verzekeringsmakelaar in België hebben wij meteen toegang tot een groot netwerk binnen de verzekeringswereld. We kunnen daarnaast een beroep doen op de kennis en ervaring van de vele verzekeringsexperts bij Vanbreda om ons op vlak van verzekeringsadvies, third party administration, actuariaat en legal te ondersteunen. Onze cliënten kunnen hierdoor genieten van een ruimere service en hebben eenvoudig toegang tot een breder aanbod aan verzekeringen aan een voordelig tarief.”

Uniek digitaal platform

Partner in Benefits heeft in-house een digitaal platform ontwikkeld voor het beheer van de Employee Benefits-verzekeringen die bedrijven aanbieden aan hun medewerkers. Maxime Trienpont, COO bij Partner in Benefits: “Ons betalend platform MyBen (de basisversie) en MyBen+ (de uitgebreide versie) biedt een enorme meerwaarde bij het administratief beheer voor zowel de werkgever als de werknemers. Het zorgt voor automatische verwerking van personeelsbestanden, een tijdige doorstroom van gegevens naar de correcte verzekeraar, finetuning van het personeelsbestand van de werkgever, enzovoort. De administratieve belasting voor de werkgever bij het beheer van de verschillende verzekeringen valt hierdoor weg. De werknemers kunnen bovendien rechtstreeks bij ons terecht met al hun vragen en bezorgdheden over bijvoorbeeld de aansluiting van gezinsleden of extra verzekeringen die zij facultatief willen afsluiten. Omdat we veel belang hechten aan de klantbeleving, wordt er continu gesleuteld aan de mogelijkheden en de werking van het platform. Zo is het meertalig, op digitaal vlak state of the art en laat het toe om eenvoudig informatieve campagnes rond een bepaalde benefit op te zetten.”

Marc Van kerckhoven: “Het platform is een belangrijke tool waarmee bedrijven zich vandaag kunnen onderscheiden. Eén van de speerpunten is dat we ook meerwaarde bieden voor de werknemers. Zij kunnen optimaal gebruikmaken van deze dienstverlening zonder dat het extra werk betekent voor de werkgever. De ideale manier voor een bedrijf om het Employee Benefits-pakket extra kracht bij te zetten en concrete waarde te geven.”

Hoeveel kost het gebruik van het platform MyBen en MyBen+?

Gino Bauwens: “Om gebruik te kunnen maken van het platform, betaalt het bedrijf een aparte fee die losstaat van de verzekeringspremies. Deze fee is afhankelijk van een aantal factoren en zal dus case by case worden bepaald. Vooral het aantal plannen en het aantal werknemers in het bedrijf hebben een impact. Om toch een indicatie te geven: een bedrijf van 1.000 werknemers met vijf verzekeringsplannen in het platform betaalt ongeveer 1.750 EUR (exclusief btw) per maand voor MyBen+ en ongeveer 875 EUR (exclusief btw) per maand voor MyBen.”

Hoe ziet de gezamenlijke toekomst eruit?

“Onze ambitie is om samen met Vanbreda het platform MyBen en MyBen+ uit te rollen bij alle Belgische werkgevers en daardoor de referentie op de markt te worden”, zegt Maxime Trienpont. “Door onze krachten te bundelen, kunnen we nog meer bedrijven bereiken en dit op een laagdrempelige manier.”

Marc Van kerckhoven: “Omdat we de bedrijven in onze portefeuille en hun activiteit goed kennen, verloopt de koppeling met het platform van Partner in Benefits steeds vlot. Gezien de brede interesse plannen we het platform stelselmatig verder aan te bieden aan onze huidige cliënten. We zijn ervan overtuigd dat we via dit partnership ook nieuwe cliënten zullen aantrekken.”

Marc Van Kerckhoven 150x150
Marc Van kerckhoven
Director EB Brokerage & Consultancy
Gino Bauwens 150x150
Gino Bauwens
Gedelegeerd bestuurder Partner in Benefits

Gere­la­teer­de berichten

20230511 BMC PORTRETTEN SOCIAL POST ILLIAS TEIRLINCK 054

Van­b­re­da Risk & Bene­fits behaalt label Best Mana­ged Com­pa­ny’ voor zes­de jaar op rij

Pers
12.05.2023

Vanbreda Risk & Benefits is door Deloitte opnieuw uitgeroepen tot een Best Managed Company. Dit voor het zesde opeenvolgende jaar. “De hernieuwing van het Gold label is voor ons een fantastisch moment. De inspanningen die we het voorbije jaar leverden om duurzaam te groeien en ons sociaal engagement te versterken worden geprezen. Daarnaast ontvingen we waardevolle inzichten om het op bepaalde vlakken nog beter te doen. Dat houdt ons als bedrijf scherp en vormt mee onze ambities voor de komende jaren”, zegt CEO Pedro Matthynssens.

Lees meer
Lees meer over Vanbreda Risk & Benefits behaalt label ‘Best Managed Company’ voor zesde jaar op rij
I Stock 1166905017

Van­b­re­da erkend als Duur­zaam Ondernemer

Bedrijfsnieuws
25.04.2023

Al tientallen jaren investeren we in Corporate Social Responsibility met de pijlers Mens, Milieu en Maatschappij. Om nog meer richting te creëren voor deze inspanningen, stapten we begin 2022 in een traject met Voka om het “Charter Duurzaam Ondernemen” te behalen. Vandaag kunnen we enerzijds trots, en anderzijds bescheiden melden dat Vanbreda erkend is als Duurzaam Ondernemer.

Lees meer
Lees meer over Vanbreda erkend als Duurzaam Ondernemer
Beeld voor website

Van­b­re­da neemt gedeel­te ver­ze­ke­rings­por­te­feuil­le van Drie­sas­sur in Ant­wer­pen over

Bedrijfsnieuws
07.12.2022

Vanbreda Risk & Benefits neemt een aanzienlijk deel van de verzekeringsportefeuille van Driesassur in Antwerpen over. “Met de overname van dit deel van hun verzekeringsportefeuille versterken we onze positie als grootste verzekeringsmakelaar in België”, zegt Pedro Matthynssens, CEO bij Vanbreda.

Lees meer
Lees meer over Vanbreda neemt gedeelte verzekeringsportefeuille van Driesassur in Antwerpen over
20220803 092329 BW

Van­b­re­da neemt Soe­nen Ver­ze­ke­rin­gen in West-Vlaan­de­ren over

Pers
12.08.2022

Vanbreda Risk & Benefits, de grootste verzekeringsmakelaar van het land, neemt Soenen Verzekeringen in West-Vlaanderen over. Soenen Verzekeringen heeft kantoren in Poperinge, Ieper en Roeselare en vertegenwoordigt een jaaromzet van 2,3 miljoen euro. Pedro Matthynssens, CEO van Vanbreda, en Kenneth Rommens, Afgevaardigd Bestuurder van Soenen Verzekeringen, geven in Trends uitleg over de overname.

Lees meer
Lees meer over Vanbreda neemt Soenen Verzekeringen in West-Vlaanderen over