Terug naar het overzicht
4 februari 2019
Testimonial

Vertrouwen als rode draad in de samenwerking tussen Transports Francis Rosière en Vanbreda Risk & Benefits

Wanneer we de uitgestrekte landschappen van Luxemburg doorrijden, vergeten we haast dat we naar één van onze grootste transportklanten, gespecialiseerd in bitumen en stookolie, op weg zijn. Na het waarnemen van het adembenemend zicht in het pittoreske Léglise, bellen we aan en worden we hartelijk verwelkomd door Francis Rosière en zijn echtgenote Marie-Ange Flamant.

Foto1

Jongensdroom

Op 1 april 2000 maakte Francis op 45-jarige leeftijd, na 20 jaar transporteur in loondienst, zijn jongensdroom waar. Samen met zijn echtgenote richtte hij Transports Francis Rosière op. Nu bijna 20 jaar later rijden zijn 8 vrachtwagens rond in België, Frankrijk, Duitsland, Nederland en Luxemburg.

Ook al komt Francis bijna aan een pensioengerechtigde leeftijd, hij denkt nog lang niet aan stoppen. Enkele jaren geleden zei hij nog dat 7 vrachtwagens wel voldoende was, maar ondertussen lijkt een 9de exemplaar steeds dichterbij te komen.

Jaarloon te veel betalen

Het valt ons meteen op: de gepassioneerde, vertrouwelijke en rustgevende aanpak van Marie-Ange en Francis. Ze trekken dit dan ook duidelijk door naar hun manier van werken met hun zakenrelaties.

Zeven jaar geleden zijn ze klant geworden bij Vanbreda Risk & Benefits. “In 2012 contacteerde ik Febetra, de Belgische federatie voor transporteurs, met de vraag of zij niet een bedrijf kende dat gespecialiseerd was in transportverzekeringen. Toen bleek dat zij al enkele jaren een partnership hadden met Vanbreda. Na onze eerste verkennende gesprekken kwamen we tot de conclusie dat we bijna een jaarloon aan verzekeringen te veel betaalden”, vertelt Marie-Ange.

Team staat altijd paraat

Uiteraard heeft het enorme premieverschil voor hen de doorslag gegeven om voor Vanbreda te kiezen. Maar ook vertrouwen, correctheid en snelheid van handelen speelde bij Francis een grote rol.

“Chris De Beckker is onze accountmanager en hij weet als geen ander op welke punten we moeten letten om onze zaak goed te beschermen. Ook het team in administratie en schadebeheer blijft steeds hetzelfde en kent onze dossiers door en door. Wanneer het vakantie is en we hebben dringend documenten nodig, staan zij steeds paraat. Maar wat ons misschien nog het meest pleziert, is dat Vanbreda automatisch onze premies aanpast wanneer onze voertuigen in waarde dalen.”

“Kortom kunnen we stellen dat vertrouwen de rode draad is in onze samenwerking met Vanbreda.”

Gere­la­teer­de berichten

Beeld xavier en jc

Video­pod­cast — Trans­port & logistiek

Videopodcast
17.01.2024

De transport- en logistieke sector is een essentieel onderdeel van de Belgische economie. Hoe kan je jouw chauffeurs met een gerust gemoed de baan op sturen? En ben je je voldoende bewust van de aansprakelijkheid die je als bedrijf aangaat, bijvoorbeeld wanneer je goederen in bewaring neemt? In de nieuwe aflevering van onze videopodcast Succes Verzekerd, zoomen we in op de verzekeringsuitdagingen voor transportbedrijven en logistieke dienstverleners. Verzekeringsexpert Jean-Christophe Demeure vertelt over de bekende en nieuwe risico’s. Ook de switch naar digitalisering en hernieuwbare energie in deze sector komt aan bod.

Lees meer
Lees meer over Videopodcast - Transport & logistiek
Snip video autimatic

Inclu­si­vi­teit op de werkvloer

Testimonial
24.10.2023

De samenwerking tussen Vanbreda Risk & Benefits en Autimatic is ontstaan uit een specifieke nood aan sterke profielen met een hoog focus-en concentratiegehalte binnen de afdeling Health Care om data-analyses uit te voeren. Vanuit ons duurzaamheidsbeleid zetten we sterk in op diversiteit en inclusie, waar deze samenwerking een mooi en geslaagd voorbeeld van is.

Lees meer
Lees meer over Inclusiviteit op de werkvloer
Crop website

Ont­dek ons part­ner­ship met loka­le ondernemers

Testimonial
23.08.2023

Het partnership tussen Vanbreda Risk & Benefits en Expo Gamma is ontstaan door de nood aan expertise en advies op vlak van risicobeheer. De lokale aanwezigheid en het persoonlijk contact zijn doorslaggevende factoren in de samenwerking.

Lees meer
Lees meer over Ontdek ons partnership met lokale ondernemers