Terug naar het overzicht
11 februari 2017
Testimonial

Een perfecte synergie tussen UZ Leuven en Vanbreda Risk & Benefits

De samenwerking tussen het UZ Leuven en Vanbreda dateert al van de jaren ’70. “Wat eerder kleinschalig begon, is nu uitgegroeid tot een volwaardig service partnership”, vertelt personeelsdirecteur Marianne Vael.

Uzleuven web

De samenwerking tussen het UZ Leuven en Vanbreda dateert al van de jaren ’70. “Wat eerder kleinschalig begon, is nu uitgegroeid tot een volwaardig service partnership”, vertelt personeelsdirecteur Marianne Vael. “We zijn begonnen met een groepsverzekering, maar vandaag beheert Vanbreda voor ons ook alle aansprakelijkheidsdossiers, de arbeidsongevallen en de hospitalisatieverzekering.”

Met 1.995 bedden is UZ Leuven een van de grootste ziekenhuizen van België. Meer dan 9.000 medewerkers zetten zich dagelijks in om een gediversifieerde en specialistische patiëntenzorg aan te bieden en voortdurend te werken aan verbetering en vernieuwing van deze zorg. De sterkte van UZ Leuven ligt in de combinatie van onderzoek, opleiding en pluridisciplinaire patiëntenzorg, waardoor deze permanent voorwerp is van kritische reflectie en toetsing.

Dat vergt niet alleen een hele organisatie voor de eigen HR-medewerkers, maar ook voor Vanbreda. “Als verzekeringsmakelaar streven we er naar om UZ Leuven in de breedst mogelijk zin van het woord te servicen”, vertelt Marc Van Den Brande. “Ons team staat klaar om zowel administratief, technisch als juridisch of fiscaal de gewenste kennis en expertise te bieden.”

Kwalitatieve dienstverlening

“Het Vanbreda-team en onze HR-mensen werken intens samen”, beaamt Marianne Vael. “Waar in de processen Vanbreda of UZ Leuven stoppen of beginnen, is ondergeschikt aan de kwalitatieve dienstverlening aan de medewerkers.”

“Vanbreda’s sterkte zit vooral in de werknemers die het bedrijf bevolken. Het zijn mensen die uit een bepaald soort hout zijn gesneden: ze hebben een luisterend oor voor de noden van de klant en de realiteit van een organisatie.”

Die realiteit vertalen in de correcte verzekeringsoplossingen is volgens Marc Van Den Brande geen sinecure. “Door de complexiteit en techniciteit van Employee Benefits is een grondige controle van de polissen en een nacalculatie van de cijfers een must. Wij sturen de verzekeraars bij waar nodig en zorgen er zo voor dat het UZ Leuven niet voor verrassingen komt te staan.”

Gere­la­teer­de berichten

SEAF01569

Zelf­stan­di­gen kun­nen ver­ze­ke­ring gewaar­borgd inko­men ver­len­gen tot 67 jaar

Personen
17.04.2024

De wettelijke pensioenleeftijd in België is momenteel nog 65 jaar, maar schuift op tot 66 jaar vanaf 2025 en 67 jaar vanaf 2030. Het is daarom aangewezen om als zelfstandige ook je verzekering gewaarborgd inkomen te verlengen tot 67 jaar. Deze verzekering heeft vele voordelen, waaronder de garantie dat je tot aan je wettelijke pensioenleeftijd verzekerd bent tegen inkomensverlies als gevolg van een arbeidsongeschiktheid door ziekte of ongeval. We leggen je in bijgevoegde nota graag uit hoe je jouw huidige verzekering eenvoudig kan verlengen.

Lees meer
Lees meer over Zelfstandigen kunnen verzekering gewaarborgd inkomen verlengen tot 67 jaar
WPEF07022

Her­vor­ming Bur­ger­lijk Wet­boek: impact op de bui­ten­con­trac­tu­e­le aansprakelijkheid

Aansprakelijkheid
15.04.2024

In het kader van een globale hervorming van het Burgerlijk Wetboek werd op 1 februari 2024 Boek 6 van het nieuwe BW goedgekeurd. Opvallend in dit nieuwe Boek 6 zijn de afschaffing van het samenloopverbod tussen contractuele en buitencontractuele aansprakelijkheid en van de quasi-immuniteit van de uitvoeringsagent. Onze expert Inge Van Hemeledonck legt hieronder uit wat dit betekent voor onderaannemers, bestuurders, werknemers én welke impact dit heeft op de verzekeringspolissen.

Lees meer
Lees meer over Hervorming Burgerlijk Wetboek: impact op de buitencontractuele aansprakelijkheid
Vanbreda S2 Foto website

Video­pod­cast — Ambu­lant plan

Videopodcast
23.02.2024

Hoe zit het precies met de terugbetaling van kosten voor tandverzorging, een nieuwe bril of een scan? Je kan voor deze zogenaamde ‘ambulante kosten’ geen aanspraak maken op je hospitalisatieverzekering en je ziekenfonds zorgt slechts voor een beperkte terugbetaling. Omdat ambulante kosten hoog kunnen oplopen, biedt 43% van de Belgische werkgevers vandaag al een ambulant plan aan dat aan deze kosten tegemoet komt. In de nieuwe aflevering van onze videopodcast Succes Verzekerd, vertelt verzekeringsexpert Bert Van den Broeck over het belang en de voordelen van deze verzekering voor werkgevers en werknemers.

Lees meer
Lees meer over Videopodcast - Ambulant plan