BloomUp en Vanbreda Risk & Benefits bundelen de krachten voor meer inzetbaarheid van medewerkers

Wist je dat 36% van het langdurig verzuim op de werkvloer een psychosociale oorzaak heeft zoals burn-out en depressie? Dit alarmerende cijfer benadrukt het groeiende belang van ondersteuning van mentale gezondheid op de werkvloer. 

JLPSF13142

Evelyne Lauwers, expert Health Care: “We stellen vast dat de drempel om professionele hulp te zoeken voor 2 op de 3 werknemers vandaag nog te hoog is. Met ons partnership met BloomUp willen we die drempel verlagen. Samen maken we de toegang tot mentale zelfzorg eenvoudig via onze Vanbreda app.”

Clovis Six, CEO BloomUp: “De juiste mentale ondersteuning is als een krachtige motor die medewerkers helpt obstakels te overwinnen en hun volledige potentieel te bereiken. Het creëert veerkracht, bevordert productiviteit en zorgt voor een positieve werkomgeving."

Deze Belgische healthtech start-up BloomUp helpt mensen sneller de stap te zetten naar mentale ondersteuning, met laagdrempelige digitale oplossingen voor preventieve zelfhulp en online matchmaking met psychologen en psychotherapeuten.

We zijn trots op deze samenwerking met BloomUp, waarmee we werknemers kunnen bereiken om hen de mentale ondersteuning te bieden die ze verdienen! 

Gere­la­teer­de berichten

Mockup artikel de tijd

Van beu­gel tot len­zen: steeds meer werk­ge­vers ver­ze­ke­ren u tegen zorgkosten

Pers
18.09.2023

Steeds meer bedrijven geven hun medewerkers een ambulante zorgverzekering. Een mooie extra, want die verzekering dekt niet alleen het steeds grotere deel van onze medische kosten dat niet meer onder de hospitalisatieverzekering valt maar vaak ook dure tandingrepen. Collega Evelyne Lauwers licht dit verder toe in De Tijd.

Lees meer
Lees meer over Van beugel tot lenzen: steeds meer werkgevers verzekeren u tegen zorgkosten
FOLF11802

Hoe écht decon­nec­te­ren tij­dens je vakantie

ESG
22.08.2023

De grens tussen werk- en privétijd vervaagt. Dit maakt het voor sommigen moeilijk om hun werk los te laten. Na de werkuren, in het weekend maar ook op vakantie. Hoe zorg je er als werkgever mee voor dat je werknemers na hun vakantie uitgerust en met een ontspannen gevoel weer aan de slag kunnen? Met deze 5 tips geef je hen de tools in handen om écht te deconnecteren.

Lees meer
Lees meer over Hoe écht deconnecteren tijdens je vakantie
KNSF05990

4 tips om men­taal wel­zijn bespreek­baar te maken op het werk

ESG
09.08.2023

Mentaal welzijn bespreekbaar maken op de werkvloer is een belangrijke uitdaging voor veel werkgevers. Weet je als organisatie niet hoe je dit aanpakt? Vanbreda Risk & Benefits en BloomUp bundelen de krachten om jouw organisatie hierin bij te staan. We geven je graag vier concrete tips om mee aan de slag te gaan.

Lees meer
Lees meer over 4 tips om mentaal welzijn bespreekbaar te maken op het werk
MASF26609

Men­taal wel­zijn: een belang­rij­ke uit­da­ging voor werkgevers

ESG
06.08.2023

Dat een goede mentale gezondheid van je werknemers belangrijk is om hun werk goed te kunnen uitvoeren, hoeven we je als caring employer niet te vertellen. Medewerkers die zich niet goed in hun vel voelen, hebben ook een groter risico om uit te vallen. Mentaal welzijn bespreekbaar maken op de werkvloer is daarom een belangrijke uitdaging voor veel werkgevers. Hoe pak je dat aan als organisatie en wat zijn de voordelen? Vanbreda Risk & Benefits en BloomUp bundelen de krachten om jouw organisatie hierin bij te staan.

Lees meer
Lees meer over Mentaal welzijn: een belangrijke uitdaging voor werkgevers