Doktr en Vanbreda Risk & Benefits maken samen zorg toegankelijker voor bedrijven en hun werknemers

Vanbreda Risk & Benefits sluit een partnerschap met Doktr, de digitale dienstverlener in gezondheidszorg. Met een innovatief en lokaal verankerd dienstenaanbod, willen ze Belgische ondernemingen helpen om snel toegankelijke en kwalitatieve zorg te bieden aan hun werknemers. De gezamenlijke visie op hybride zorg en een dekking van videoconsultaties met huisartsen, versterkt het reeds uitgebreide gezondheidsaanbod van Vanbreda Risk & Benefits.

MGOF04697

Nieuwe uitdagingen in welzijn en HR-beleid

De toegankelijkheid van de eerstelijnszorg staat jammer genoeg zwaar onder druk. Zo heeft 75% van de Belgische huisartsen een volledige of gedeeltelijke patiëntenstop. Wachttijden tot twee weken zijn geen uitzondering, zélfs voor vaste patiënten. Ook de nieuwe wetgeving die toelaat om vanaf 1 januari 2024 ziektedagen tijdens verlof te recupereren, vormt een nieuwe uitdaging.

Door de groeiende problematiek van absenteïsme en het aantrekken en behouden van talent, is een sterk welzijnsaanbod en -beleid vandaag daarom terecht een belangrijke prioriteit voor Belgische HR-managers. De hospitalisatieverzekering en in een groeiende mate de ambulante zorgverzekering zijn intussen ruim verspreid en dragen bij tot een betere betaalbaarheid en een onderscheidend voordelenpakket.

Evelyne Lauwers, Health expert Vanbreda Risk & Benefit: “Het bewustzijn over de waarde van welzijn groeit op de werkvloer. We kunnen deze evolutie alleen toejuichen want een goede gezondheid is onze grootste rijkdom. Samen met Doktr wil Vanbreda Risk & Benefits de drempel tot kwalitatieve gezondheidszorg helpen verlagen. We zijn ervan overtuigd dat videoconsultaties bij erkende huisartsen een waardevolle aanvulling vormen op onze collectieve gezondheidsverzekeringen.”

Welzijn van werknemers centraal met hybride zorg via Doktr

Om werkgevers te ondersteunen in deze uitdagingen, lanceert Vanbreda Risk & Benefits op 1 januari 2024 de nieuwe dekking voor consultaties op afstand in samenwerking met Doktr. Hierdoor krijgen verzekerden toegang tot videoconsultaties, zonder nood aan administratie en aanbetalingen dankzij de derdebetalersregeling. Zelf overtuigd van de voordelen, zullen de eigen medewerkers van Vanbreda Risk & Benefits als eersten kunnen opteren voor deze innovatieve dienst. Ook de ondernemingen die bij Vanbreda Risk & Benefits een collectieve gezondheidszorgverzekering hebben afgesloten, kunnen ervoor kiezen om in te stappen.

Jan Van Wijnendaele, managing director van Doktr : “Gezonde werknemers en een sterke positionering op welzijn zijn van vitaal belang voor bedrijven. We zijn daarom verheugd om samen met Vanbreda Risk & Benefits de toegankelijkheid naar zorg te vergroten voor lokale ondernemingen en hun medewerkers. Doktr kan hierin een belangrijke rol spelen: het biedt patiënten een gebruiksvriendelijke én veilige manier om erkende Belgische zorgverleners op afstand te raadplegen, en laat bedrijven toe om zonder administratieve rompslomp toegang tot hybride zorg te bieden aan hun medewerkers.”

Al meer dan 100.000 geregistreerde gebruikers

Met de gebruiksvriendelijke én veilige app van Doktr, raadplegen werknemers snel een erkende Belgische huisarts via videoconsultatie. Sinds lancering noteerde de app al meer dan 100.000 geregistreerde gebruikers. Het gebruiksgemak en de snelle beschikbaarheid van artsen resulteert bovendien in een hoge patiëntentevredenheid van maar liefst 93%.

Dankzij de nieuwe dekking van videoconsultaties krijgen werknemers makkelijker toegang tot eerstelijnszorg. Hierdoor worden ze beter en sneller begeleid in hun gezondheidskeuzes en wordt verzuim voor de fysieke verplaatsing naar medische afspraken tegengegaan. Daarnaast krijgen ze toegang tot seizoensgebonden advies en tips in de vorm van medisch geverifieerde adviespagina’s, blogs en informatieve nieuwsbrieven.

Gere­la­teer­de berichten

Mockup artikel de tijd

Van beu­gel tot len­zen: steeds meer werk­ge­vers ver­ze­ke­ren u tegen zorgkosten

Pers
18.09.2023

Steeds meer bedrijven geven hun medewerkers een ambulante zorgverzekering. Een mooie extra, want die verzekering dekt niet alleen het steeds grotere deel van onze medische kosten dat niet meer onder de hospitalisatieverzekering valt maar vaak ook dure tandingrepen. Collega Evelyne Lauwers licht dit verder toe in De Tijd.

Lees meer
Lees meer over Van beugel tot lenzen: steeds meer werkgevers verzekeren u tegen zorgkosten
FOLF11802

Hoe écht decon­nec­te­ren tij­dens je vakantie

ESG
22.08.2023

De grens tussen werk- en privétijd vervaagt. Dit maakt het voor sommigen moeilijk om hun werk los te laten. Na de werkuren, in het weekend maar ook op vakantie. Hoe zorg je er als werkgever mee voor dat je werknemers na hun vakantie uitgerust en met een ontspannen gevoel weer aan de slag kunnen? Met deze 5 tips geef je hen de tools in handen om écht te deconnecteren.

Lees meer
Lees meer over Hoe écht deconnecteren tijdens je vakantie
KNSF05990

4 tips om men­taal wel­zijn bespreek­baar te maken op het werk

ESG
09.08.2023

Mentaal welzijn bespreekbaar maken op de werkvloer is een belangrijke uitdaging voor veel werkgevers. Weet je als organisatie niet hoe je dit aanpakt? Vanbreda Risk & Benefits en BloomUp bundelen de krachten om jouw organisatie hierin bij te staan. We geven je graag vier concrete tips om mee aan de slag te gaan.

Lees meer
Lees meer over 4 tips om mentaal welzijn bespreekbaar te maken op het werk