Vanbreda investeert in nieuwe reeks ‘Therapie’

Woensdag 20 maart 2019 startte op Canvas de nieuwe, achtdelige reeks ‘Therapie’. In deze reeks openen zes therapeuten de deur van hun spreekkamer en hun leven voor het grote publiek. De kijker krijgt hierdoor een unieke inkijk op de vaak mentaal zware gesprekken tussen therapeut en cliënt. Vanbreda investeerde mee in deze reeks omdat we geloven dat ze taboedoorbrekend kan werken. Uit onze eigen cijfers blijkt immers dat veel Belgen té laat professionele hulp zoeken.

Vanbreda investeert in nieuwe reeks ‘Therapie’

De reeks ‘Therapie’ werd gemaakt door productiehuis Panenka van Tom Lenaerts. Maandenlang registreerden onbemande camera’s in alle discretie de sessies van de deelnemende therapeuten. Zo wordt de intimiteit van de gesprekken en de anonimiteit van de cliënten gerespecteerd.

Ondanks dat de patiënten niet herkenbaar in beeld zijn, laten ze wel in het diepst van hun ziel kijken. Kijkers krijgen tijdens de reeks gesprekken te horen die elders nooit verteld zouden worden. Hier hoor je wat recht uit het hart van de patiënt komt en wat misschien al jaren op hun lever ligt.

De verhalen in ‘Therapie’ zijn zo uiteenlopend als het leven zelf. De therapeuten gaan aan de slag met allerlei verschillende thema’s en onderwerpen. Vervolgens kijkt het programma ook binnen in de wereld van de therapeuten zelf. Hoe verwerken zij de zware sessies? Wat nemen ze mee naar huis en hoe gaan ze tewerk? Ze stellen naast hun therapieruimte ook zichzelf open.

Drempelverlagend en taboedoorbrekend

Vanbreda Risk & Benefits besloot vorig jaar om via Tax Shelter in de reeks van Panenka te investeren. En dat met een heel duidelijke visie. Vanbreda beheert namelijk Gewaarborgd Inkomen-plannen voor Belgische werknemers, kort samengevat een verzekering die werknemers financiële bescherming biedt tijdens een periode van langdurige afwezigheid wegens ziekte.

Evelyne Lauwers, Business Manager Income Care bij Vanbreda Risk & Benefits: “In het beheer van onze Gewaarborgd Inkomen-plannen merken wij dat het aandeel psychische aandoeningen stijgt en dat niet elke verzekerde de gepaste hulp krijgt of zoekt. Nochtans merken we dat een bezoek aan de psychiater een positief effect heeft op de duurtijd van de afwezigheid. Zo gaan personen die bijvoorbeeld af te rekenen krijgen met burn-out of depressie én die meteen de gepaste hulp krijgen, sneller weer aan het werk dan wanneer de gepaste hulp op zich laat wachten.”

Een programma als ‘Therapie’ kan meer inzicht bieden aan een breed publiek van wat er bij de therapeut gebeurt. “Wij hopen dat deze reeks drempelverlagend en taboedoorbrekend werkt. Daarom steunen wij graag deze reeks”, besluit Evelyne Lauwers.

Extra informatie over de reeks vind je terug via deze link.

Wij zijn er voor u.

Voor meer info, contacteer ons op het telefoonnummer +32 3 217 56 64 of via Evelyne.lauwers@vanbreda.be.