The solidarity mechanism in insurance has come under pressure but remains crucial

Recent werd onze CEO Pedro Mathynssens geïnterviewd voor een artikelenreeks van het Belgisch Financieel Forum genaamd ‘30 Voices on 2030: The Future of Financial Services’. Met plezier deelt hij zijn toekomstvisie over de ontwikkelingen binnen de verzekeringssector.

The solidarity mechanism in insurance has come under pressure but remains crucial

Wat hij ondermeer verwacht tegen 2030:

✔ De verdere polarisatie van het distributiekanaal voor verzekeringen. Particuliere verzekerden zullen alsmaar digitaler worden, terwijl de complexiteit van bedrijfsverzekeringen – en bijgevolg de waarde van een onafhankelijke expert om bedrijfsrisico’s onder controle te houden – nog zal toenemen.

✔ Er zullen een aantal risico’s zijn waarvoor zelfs op de internationale verzekeringsmarkt op termijn onvoldoende verzekeringscapaciteit zal zijn, zoals cyber en medische aansprakelijkheid.

✔ We zullen een boost in interesse zien in ‘captive insurance’ als alternatief voor hoge premies in commerciële verzekeringen. Er komen weliswaar ook ethische uitdagingen bij het meten van individueel risico in plaats van het gebruik van statistieken op collectieve basis.

✔ ESG zal een onmiskenbare rol spelen in onder meer de strategie, relevantie én verzekerbaarheid van bedrijven, maar green washing zal onverbiddelijk worden afgestraft.

Ontdek het volledige Engelstalige artikel hieronder.